Mina intressen

Ornitologi

Vad är då mina fritidsintresse?

Intresset för fåglar och natur har hängt i ända sedan barnsben. Har alltid varit som jag tycker själv en naturmänska och alltid dragits till skogen, fjället och havet.

Har också varit passiv medlem i Sveriges Ornitologiska Förening(SOF) sedan jag började jobba och känna egna pengar och är fortfarande medlem. Jag har däremot aldrig varit aktiv inom SOF.

På hemsidan tänkte jag nu framöver försöka att presentera lite av vad jag varit med om under åren både i ord och kanske framförallt i bild.

Modelflygsintresset

Detta är också ett intresse som jag haft sedan barnsben. Har tyvärr aldrig riktigt tagit det på allvar så jag är ingen stjärna på detta men ett stort och stark intresse. Har försök att lära mig flyga helikopter. Kan ju säga direkt att lätt var det inte. Köpte ett jättefint program till datorn (Real Flight 4) där man kan öva sig att flyga alla möjliga flygplan och helikoptrar. Det gav en vis ökad säkerhet. Men roligt är det och det är också fantastiskt kul att se på när profsen kör.

Segling

När jag var barn så åkte vi alltid på semester till mommor och morfar i Finland och då var det en stor händelse. Pappa och mamma lastade bilen, en SAAB 92 fullpackad med saker och vi bara längtade att komma iväg så att jag och min bror kunde kasta oss ner till bryggan och ut med roddbåtarna, tack och lov var vår lilla syster för liten så vi fick ha båtarna för oss själva. Jag tror att vi bodde i stort sett i dessa roddbåtar den månad som vi var där. Orten heter Snappertuna och ligger mellan Helsingfors och Åbo, så det var en ganska lång resa, från Luleå,  upp till Happaranda och sedan vidare söderut med en fullpackad fullpackad bil på dåtidens grusväger, men då var det bara ett spännande äventyr och att få träffa mormmor och morfar.

När jag började mitt jobb inom läkemedelsindustrin var det många som seglade och hade egen båt, så vi fick vara med ute många gånger och till slut så kunde vi inte hålla oss utan köpte också en mindre segelbåt, en DIXIE 27 vilket blev vår ögonsten. Vi seglade i ca 15 år innan min fru sa att nu ville hon inte mer utan nu blir det stuga. Hittar tyvärr ingen digital bild på båten. Men jag skall nog finna någon vad det lider.

 

Fotografering

Detta är också ett intresse som har kommit och gått under åren. Pappa var bl.a. fotgraf så jag har levt med kameror och foton hela barndomen och fick min första kamera när jag var 10-12 år såldern. Skall försöka att scanna av lite bilder från den tiden så småningom.

Nu på senare år har intresset åter tagit fart och jag har investerat i både en bra kamera och gått kurser och läst om fotgrafering. Tänkte att börja frilansa lite som amatörfotograf framöver så att man har lite att göra när man så småningom går i pension. Så den som så önskar kan kontakta mig kring olika uppdrag vad gäller enklare fotouppdrag.

Bjarne Sundberg Mobiltel. 0708 89 32 76

Senaste kommentarer

08.02 | 11:37

Hej Bjarne
Kul att se att du lever.
Ivar W - numera i Pålänge

17.11 | 18:00

Kollade runt lite hos dig och gillade dina Stockholmsbilder. Du borde hänga på trissen tycker jag.

27.06 | 06:33

Riktigt trevlig och kul bild på ekorren, skärpan sitter klockrent